Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8917
Welke lamp draait men in vloerlampen
Welke lamp draait men in vloerlampen

Welke lamp draait men in vloerlampen

Vernieuwingen zijn juist geïntroduceerd of ze zijn zelf al weer aan vervanging toe. Stapt men niet op tijd over, dan vangt men naast het net. Het lijkt tegenwoordig zo te moeten en blijft men niet op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, dan kan men nergens meer over mee praten.

Vernieuwingen zijn verbeteringen

Als één stelling niet waar is dan is het de bovenstaande. Vernieuwingen zijn lang niet altijd verbeteringen. Er is zo’n firma die computer operating systems aanbiedt. Elke keer komen ze weer met een nieuwe versie. Maar meestal is dit geen verbetering. Niets is meer te vinden. De software zit bovendien vol met fouten die pas na twee service packs, een jaar later, zijn opgelost. Verbetering?

Leds

Een goed voorbeeld van een vernieuwing die wel een forse verbetering is, is led verlichting. Leds zijn de nieuwe typen lichtbronnen. Anders dan de gloeidraad van gloeilampen kunnen deze leds tegen een stootje. Zo’n led is in vergelijking met een gloeidraad een robuust iets en leds gaan dan ook tien tot vijfentwintig keer langer mee dan een gloeilamp.

Maar dat is niet het enige. Ze verbruiken ook nog eens veel minder stroom om dezelfde hoeveelheid licht te leveren. Een gloeilamp zette slechts 10% van de gebruikte stroom om in licht, leds doen dit 80% beter. Dat noem ik nog eens een verbetering.

Vloerlampen

Een geruisloze overgang, dat is wat de industrie voor ogen heeft. Als eerste is daar de led lamp. Dit geheel lijkt op een gloeilamp, maar brandt door leds. Heeft men dus een lamp, bijvoorbeeld een vloerlamp, dan kan men de oude peer eruit draaien en de led lamp erin. Gemak dient de mens.

Vloerlampen zijn ook vaak uitgerust met spots zoals halogeenlampen. Spots hebben we ook met leds en deze zijn nog goedkoper in het gebruik ook. Wat betreft de vloerlamp hoeven we ons dus geen zorgen te maken. De nieuwe lichtbronnen passen perfect. Deze lamp vaart er zelfs wel bij, want als deze bij de volgende stofzuigbeurt een duw krijgt, dan brandt de led lamp gewoon door. Het enige probleem waar u tegenaan zou kunnen lopen is dat niet elk merk dimmer overweg kan met elk merk led lamp of led spot. Vraag dit dus even goed na bij een professionele verlichtingszaak. Zij kunnen u informeren over welke soort verlichting het beste bij u past.