Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8928
Vloerlampen zijn veelzijdiger dan hanglampen
Vloerlampen zijn veelzijdiger dan hanglampen

We hebben licht nodig in iedere ruimte van ons huis. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat we kunnen zien in het donker, het heeft nog tal van andere functies. Want licht is niet alleen praktisch en functioneel, maar geeft ook sfeer en warmte en maakt ieder interieur compleet.

De leeslamp

Mensen lezen graag en voor lezen heb je goed licht nodig. In het schemer wordt alles wazig, dus een lamp die direct op het boek of de krant schijnt, lijkt boven alles de voorkeur te hebben. Stel je zit op de bank of fauteuil in de woonkamer. Welke lamp heeft dan de voorkeur, een vloerlamp die ook nog in verschillende richtingen gedraaid kan worden, of een hangende lamp? Hanglampen hebben als nadeel dat, zodra je opstaat, je waarschijnlijk het hoofd stoot. OK, de oplettende lezer zal zeggen dat een hanglamp boven een tafel prima licht biedt voor het lezen van de krant. Dat is waar, maar in vrijwel alle andere situaties zal de staande lamp de voorkeur hebben.

Even bijlichten

De woonkamer is de plek waar allerlei bezigheden plaatsvinden. Kinderen spelen met speelgoed, er wordt tv gekeken, gehobbyd, gegeten, gepraat. Welke lamp mag er dan ook niet ontbreken? Juist, de vloerlamp. Deze kan er gemakkelijk bij worden gehaald en op de gewenste plek worden gericht. Doordat u slechts een stopcontact nodig heeft, kan staande verlichting eenvoudig worden verplaatst naar daar waar u extra licht wenst. Een groot voordeel ten opzichte van andere soorten verlichting.

Sfeerverlichting, onmisbaar in uw woning

Naast het zorgen voor licht wanneer we goed willen kunnen zien, zorgt verlichting ook voor sfeer in huis. Wanneer uw lampen voorzien zijn van een dimfunctie, kan het licht eenvoudig aan de situatie worden aangepast. Zacht en gezellig tijdens een hapje en drankje of een filmavondje op de bank. Heeft u meer licht nodig, dan zet u de lamp gewoon op een fellere stand. Sfeerverlichting kan ook worden gecreëerd door staande verlichting in een hoek. Zo worden donkere hoeken ineens sfeervolle plekken. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de vloerlampen de alleskunners zijn onder de verlichting.