Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8912
Vloerlampen zijn multi-taskende lampen
Vloerlampen zijn multi-taskende lampen

Mannen schijnen slechter te zijn in multitasking dan vrouwen. De vloerlamp is er beter in, dan om het even welke andere lamp.

Verlichting

De eisen die we stellen aan verlichting nemen toe. Was men vroeger blij dat een lamp licht gaf, tegenwoordig moet dat licht een bepaalde warmte hebben, de lichtbron moet zo zuinig mogelijk zijn en zo kunnen we doorgaan.

Elk type lamp kan aan een of meerdere van dit soort randvoorwaarden voldoen. Moet er een duidelijke trendsetter komen die licht geeft rondom het bankstel, dan kunt u het beste kiezen voor een stijlvolle hanglamp boven de salontafel. Moet de lichtbron zuinig zijn maar wel veel licht geven, dan heeft u het over het algemeen over een plafondlamp met daarin een led lamp. De vloerlamp kiest u als er hele andere eisen worden gesteld.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting heeft bijna altijd twee functies, het geven van licht voor het brengen van licht in de duisternis, en het creëren van een bepaalde sfeer door middel van het licht en bijbehorende schaduwen. Daarom is een hanglamp een echte sfeerbrenger. Een hanglamp bepaalt de sfeer en zelfs het karakter van een kamer door z’n vorm en uiterlijk, daarnaast geeft de hanglamp uiteraard ook licht. Het licht van de hanglamp kan verschillen afhankelijk van de functie. Hangt de lamp boven de eettafel, dan moet het licht voldoende zijn om bij te kunnen eten. Voor zover de sfeerverlichting, want een tweede eis zou kunnen zijn dat u tevens de krant wilt lezen op die plek of een naaipatroon zou wilt nawerken. Dan heeft u het duidelijk over functionele verlichting.

Vloerlampen kunnen ook gebruikt worden voor sfeerverlichting. Meestal is de staande lamp niet echt een sfeerbrenger vanwege het uiterlijk, maar wel vanwege het licht. Staande lampen kunnen hun lampen meestal richten en als zodanig kunnen bepaalde gedeeltes van de kamer of een bepaald voorwerp geaccentueerd worden.

Multi-tasken

Vloerlampen kunnen veel meer dan alleen sfeer brengen. Deze lampen worden vaak gebruikt als leeslamp wat een functionele functie is. Voor ergens iets bij te lichten is men ook aangewezen op de staande lamp want deze is als enige lichtbron in de woonkamer, verplaatsbaar.