Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8940
Verschillende modellen van vloerlampen of staande
Verschillende modellen van vloerlampen of staande

Even ter verduidelijking, een vloerlamp is precies hetzelfde alseen staande lamp. Het zijn gewoon twee verschillende namen voor hetzelfde voorwerp. Vloerlampen gaat al een tijdje mee en dus zijn er veel verschillende modellen verdeeld over alle denkbare stijlen. Hier een greep uit het assortiment.

 

Leeslamp

 

Als leeslamp is dit type lamp in hoogte verstelbaar. Dat gaat eenvoudig doordat deze lampen een steel hebben en er zijn allerlei constructies denkbaar om daarmee de lamp vlak boven het leesoppervlak te brengen. Denk goed na over welke lichtbron u wilt. Dit hangt natuurlijk ook af van de gesteldheid van uw ogen en uw leeftijd. Hoe slechter uw ogen zijn, hoe groter het contrast moet zijn tussen het papier en de letters. Koel licht is dan noodzakelijk en dan bent u aangewezen op led verlichting. Anders dan gloeilampen en spaarlampen komt led verlichting ook in kleurtemperaturen die het daglicht benaderen.

 

Sfeerverlichting

 

De vloerlamp kan een echte sfeerlamp zijn. Het beste model voor sfeerverlichting is de booglamp. Op het einde van de boog hangt dan meestal een opvallende lampenkap die op die plek de sfeer bepaalt. Denk er wel bij na dat de booglamp meestal niet in hoogte verstelbaar is, dus als u denkt dat u een plek heeft voor zo’n lamp, dan zal de booglamp op die positie blijven staan net zoals een hanglamp maar op één plek kan hangen. De booglamp is daarom ook niet zo geschikt als leeslamp.

 

Multifunctioneel

 

Heeft een staande lamp meerdere lampen aan een steel of meerdere armen met een lamp, dan kuntu elke lamp een bepaalde functie toewijzen. Zo kunt u er eentje gebruiken om te lezen, een andere om naar het plafond te schijnen en zo de kamer hoger te laten lijken en weer een andere lamp op een muurdecoratie laten schijnen om dit object zo meer tot z’n recht te laten komen. Alle vloerlampen zijn bovendien verplaatsbaar omdat ze niet plaatsgebonden zijn. Staande lampen zijn de enige lampen in huis die verplaatsbaar zijn en daarvoor zult u dankbaar zijn als u ergens in de kamer, of ergens anders in huis, plotseling ergens wat extra licht nodig heeft.