Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8934
Led lampen, de juiste lamp voor de plafonniere
Led lampen, de juiste lamp voor de plafonniere

Led lampen, de juiste lamp voor de plafonniere

De meeste mensen weten al wat led lampen zijn, maar nog niet iedereen. Dat is jammer voor die laatste groep, want men is dan eigenlijk een dief van de eigen portemonnee.

Led verlichting

Het is vrij snel gegaan met de leds. Het heeft natuurlijk eventjes geduurd vanaf de rode ledjes tot de indrukwekkende mogelijkheden die de verlichtingsbranch momenteel aanbied, maar toen de blauwe en witte leds er eenmaal waren ging het rap.

Er zijn best wel wat mensen die overdonderd zijn door de opkomst van led verlichting. Men was goed en wel bekomen van de komst van de spaarlamp en nu, slechts enkele jaren later, is er alweer iets nieuws wat al het oude in het niet moet laten verdwijnen.

De spaarlamp verving de gloeilamp omdat deze zuiniger was en de overgang was noodzakelijk voor het milieu. De slim gekozen naam spaarlamp gaat nu niet meer op. Leds gaan nog veel zuiniger om met energie en in vergelijking met leds zijn spaarlampen nu dus ‘duurlampen’. Deze naam past ook weer niet zo goed want duur kan, naast de financiële betekenis, ook suggereren dat ze lang mee zouden gaan en ook wat dat betreft leggen spaarlampen het behoorlijk af ten opzichte van de leds.

Led lampen

Door de leds in te bouwen in een soort van gloeilamp, merkt de consument weinig van de totaal andere techniek die ten grondslag ligt aan het licht geven van leds. De Nederlandse taal hoeft dus nauwelijks te worden aangepast. ‘Even een lamp halen’, blijft dus gewoon dezelfde betekenis houden. Wat wél veranderd is de energierekening en men hoeft niet meer zo vaak een lamp te vervangen.

De led lamp en de plafonniere

Om de consument te overtuigen dat led verlichting echt een uitkomst is en dat het niet gewoon weer een verkooppraatje is, kan men dankbaar gebruik maken van de plafondlamp. Een plafonnière wordt meestal gebruikt om een hele ruimte in het licht te zetten. Daarvoor heeft men een krachtige lamp nodig die een behoorlijke lichtsterkte heeft. Vergelijkt men nu de gloei- of spaarlamp, qua wattage en lichtopbrengst met de led lamp, dan is voor iedereen het verschil én het voordeel dat men ermee kan behalen, duidelijk.