Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8929
Geen gewone lamp zoín hanglamp
Geen gewone lamp zoín hanglamp

Geen gewone lamp zo’n hanglamp

Lampen brengen licht in ons leven. Vooral als het donker is zijn we aangewezen op verlichting. Goed om zo nu en dan eens wat meer te lezen over verlichting.

Verlichting

Zonder verlichting is onze maatschappij ten dode opgeschreven. Ook in huis zou men handen te kort hebben om, voordat het donker wordt, alles gedaan te krijgen.

We hebben verschillende kamerlampen ter beschikking om het huis van licht te voorzien. Als eerste is er de plafondlamp. Dit is eigenlijk de standaard verlichting. Uit elk plafond steken er elektriciteitskabels waar een plafondlamp kan worden aangesloten. Een plafondlamp hangt hoog en vanaf die positie reikt het licht tot in alle uithoeken van de ruimte.

Wandlampen en staande lampen

Dit zijn twee andere typen lampen. De wandlamp is tegenwoordig vooral een decoratieve lamp en deze vervuld zijn taak als muurdecoratie. De staande lamp is de leeslamp, maar tevens bedoelt om ergens op te richten zodat men bijvoorbeeld een object beter tot uiting kan laten komen. Wandlampen, plafondlampen en staande lampen zijn allemaal onmisbaar in huis, maar zonder de hanglamp zou de sfeer een stuk minder zijn.

Hanglampen

De hanglamp is de overal sfeerbrenger in de huiskamer. De hele kamer is opgebouwd rondom deze lamp en daardoor drukt deze lamp ook zo’n grote stempel op de stijl van een interieur. De beste plaats voor hangende lampen is boven een tafel of op een plek waar niet gelopen kan worden. Anders zou men letterlijk tegen de lamp lopen.

Veel modellen

Als men een indruk wilt krijgen wat er zoal aan hanglampen te kopen is, dan is het aan te raden om eens een half uurtje te surfen op het internet. Er zijn echt heel erg veel modellen. De designers lijken steeds inventiever te worden als men hun hangende lampen bekijkt. Oude flessen, plastic, papier, oude glazen potten en zelfs metalen gieters worden allemaal gebruikt voor het maken van hangende verlichting. Heel leuk zijn sommige combinaties, zoals een glazen potje met een lampje erin, een beetje aarde en een zaailing. Vijf tot tien van dit soort potjes vormen samen een prachtige hangende lamp.