Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8931
Een woonkamer zonder hanglampen en staande lampen
Een woonkamer zonder hanglampen en staande lampen

Een woonkamer zonder hanglampen en staande lampen

U zult zeggen dat zoiets onmogelijk is. Er hangt altijd een hanglampen in de kamer en er staat ook altijd wel ergens een lamp op de vloer. Voor een redelijk grote kamer heeft u gelijk. Het zou een ongezellige boel worden als in een grotere ruimte slechts wandlampen, plafondlampen en spotjes de ruimte moeten verlichten. Voor kleinere ruimtes is dit echter wel goed mogelijk.

Een kleine ruimte goed en gezellig inrichten

Niet iedereen heeft een ruime woning. Er zijn mensen die een klein huis hebben met kleine ruimtes en er zijn mensen die in kleine appartementen wonen. Dat hoeven helemaal geen goedkope woningen te zijn, want in het centrum van de grote steden kost woonruimte nu eenmaal een fortuin. Het spreekwoord zegt ‘klein maar fijn’ en dat is iets wat u als kleinere woningbezitter goed in uw oren moet knopen. Een kleinere woning gezellig en super efficiënt inrichten is ook een kunst en het resultaat zal u veel bewondering opleveren.

Wat doet u allemaal in huis

Als u bij een interieurstylist om advies vraagt, dan zal die als eerste geïnteresseerd zijn in wat er allemaal in huis zoal gedaan wordt. Denk daarbij aan een zzp’er, huiswerk maken, regelmatig koken voor gasten, veel thuis zitten of juist veel op pad zijn. Het inrichten kan dan beginnen en om plaats te besparen zal de inrichter u waarschijnlijk adviseren om van het geijkte patroon af te wijken. Alles moet klein zijn maar wel efficiënt. Niets moet in de weg staan of hangen en de ruimte moet optimaal benut worden.

Verlichting

Ook de verlichting moet helemaal anders dan in een grote woning. Vergeet zo’n grote kroonluchter dus maar. De kamer is klein genoeg om met een goede plafondlamp goed licht te hebben en die hangt niet in de weg. Hetzelfde geldt voor staande lampen. In eerste instantie zou men nog kunnen zeggen dat zo’n lamp toch verdomd handig is als je even ergens wat licht op moet richten. In het geval van de kleine woning is dit echter niet slim want de staande lamp consumeert een bepaalde oppervlakte die u beter kunt gebruiken voor andere dingen.