Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8895
Een plafonniŤre met ťťn lamp of meerdere lampen
Een plafonniŤre met ťťn lamp of meerdere lampen

Een kamer kan zo groot zijn als een balzaal, het ligt aan de bewoner wat daar allemaal wordt gedaan. In de steden is woonruimte duur en schaars. Soms moet men zich tevreden stellen met een ruimte die kleiner is dan gewenst.

Kleine kamer, veel functies

Stel u werkt aan huis, u heeft een kleine badkamer met toilet, een kleine keuken, een kleine slaapkamer en een woonkamer van viereneenhalve bij drie-en-een-halve meter. U heeft waarschijnlijk een PC nodig voor uw werk en die zal dus in de woonkamer staan. Nadat u klaar bent met het werk kijkt u graag TV vanaf de bank. Gegeten moet er ook in de kamer worden en visite, soms zelfs voor het werk, zit ook steevast in de kamer.

Klein maar fijn

Het is nu een kwestie van efficiëntie om de kamer gezellig maar toch volledig functioneel in te richten. Er zijn hele leuke meubels te koop die ruimtebesparend zijn. Niet al te grote, modulair opgebouwde bankstellen bijvoorbeeld, welke een verplaatsbaar voeteneind hebben dat tevens als salontafel kan dienen. Leuke eethoeken met een uitklapbare tafel zodat er met een extra kruk ook met drie mensen kan worden gegeten.

Oude ideeën over boord zetten

De verlichting in zo’n ruimte is ook heel anders. Elke lamp, om het even welk type, geeft voldoende licht in zo’n kleinere ruimte. Dat ziet dan echter weer zo ongezellig uit dat het de grootte van de kamer teveel benadrukt. Sfeerverlichting en andere taakgerichte lampen zijn hier dus de verlichting die men nodig heeft.

Een bureaulamp neemt plaats in, koop een wandlamp die als bureaulamp kan fungeren. De PC-tafel kan dan kleiner en zo heeft u meer ruimte voor andere dingen. Een uittrekbare wandlamp kan, indien de eettafel door meerdere eters wordt gebruikt, iedereen van voldoende licht voorzien.

Vergeet de hanglamp

Daarvoor heeft u geen ruimte. Kies voor een plafonnière. Geen witte bol maar een mooie plafonnière met een enkele of meerdere lampen. ‘s Avonds geeft deze, als enige lamp die aan is, prachtig en voldoende sfeerlicht en hij neemt bovendien geen plaats in. Zo ziet u maar er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden voor kleine kamers.