Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8892
De samenwerking van de kroonluchter met plafondlam
De samenwerking van de kroonluchter met plafondlam

Iedereen kent de plafonnières van het type kroonluchter. Daar gaan we het hier niet over hebben. Hier willen we het licht werpen over hoe deze beide lampen, de ene als plafondlamp en de andere als hanglamp samen voor mooie verlichting kunnen zorgen.

 

Hangende kristallen lampen

 

Kristallen kroonluchters zijn heel vaak hanglampen. Deze imposante lampen vullen de ruimte met een stukje nostalgie alhoewel ze ook prima passen in een modern interieur, waar het aspect van nostalgie minder belangrijk is.

 

De reden waarom veel mensen kroonluchters mooi vinden, komt door het spel van de kristallen steentjes met het licht. Kristal breekt licht op een andere manier dan gewoon glas en kan het licht heel goed in de verschillende componenten scheiden. Daarom ziet men rondom kristallen lampen altijd alle kleuren van de regenboog, bijvoorbeeld geprojecteerd op de vloer of op het plafond. Bewegen de pegels dan ook nog lichtjes, dan geeft dit alles een heel speels effect.

 

Deze lampen kunnen vanaf hun positie aan het plafond vrijwel de hele kamer verlichten. Wie heeft een andere lamp nodig, kan men zich afvragen. Om met als eerste doel ruimtes te verlichten, heeft men genoeg aan een plafondlamp. Vandaar dat men in klaslokalen, kantoren maar bijvoorbeeld ook op het toilet, vooral plafondlampen aantreft.

 

Voor sfeerverlichting in een kamer, anders gezegd, om een bepaalde sfeer in een kamer te brengen door middel van verlichting, is een plafonnière minder geschikt. Praktisch elke woonkamer heeft wel een plafonnière en deze heeft dan ook meestal als doel, om als het werkelijk nodig is, de hele kamer eens even goed te verlichten.

 

De kroonluchter in samenwerking met plafondlampen

 

Vooral als een kristallen lamp groot is, dan moeten er nogal wat lampjes binnen in de lamp zitten om al dat kristal goed te kunnen belichten. De doorgang van het licht door het kristal zwakt de lichtsterkte van de lichtbron flink af.

 

Een kristallen lamp vanaf de buitenkant verlichten zet de lamp in ‘vuur’ en het kristal komt zo nog veel meer tot zijn recht. De ideale partner om dit te bewerkstelligen is dan natuurlijk de plafonnière.