Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8898
De nieuwe trend in verlichting,industriŽle lampen
De nieuwe trend in verlichting,industriŽle lampen

De nieuwe trend in verlichting, de industriële lampen

Elk seizoen kent weer andere kleuren. In sommige gezelschappen tel je niet mee als je niet weet wat die nieuwe kleuren zijn. Je bent dan niet trendy en dat hoort niemand graag. Je kunt goed voor de dag komen als je huis trendy is ingericht of als er modieuze accenten zijn aangebracht.

Verlichting kan ook trendy zijn

Als men met weinig middelen een ruimte, zoals een woonkamer, er trendy wilt laten uitzien, dan kan men daarvoor het beste een sterk interieurbepalend object kiezen. Met een plafondlamp begin je dan niet veel, maar een trendy hanglamp bijvoorbeeld, drukt een grote stempel op de uitstraling van een interieur.

Trendy hanglampen zijn er tegenwoordig volop. Neem nu bijvoorbeeld de industriële lampen. Dit type lamp komt vaak voor in de vorm van een hanglamp. Dit is eigenlijk vreemd want de meeste fabriekslampen waren plafondlampen. Maar, zoals reeds gezegd, een plafondlamp heeft weinig invloed op de stijl van een interieur.

De fabriekslamp

De industriële hanglamp straalt iets uit wat geen andere stijl hanglamp doet: Robuustheid. De fabriekslampen moesten tegen een stootje kunnen, niet gevoelig zijn voor vocht en stof en zelfs een wegschietend stuk gereedschap was iets waartegen ze bestand moesten zijn.

Niemand had vroeger ooit gedacht dat de lamp waaronder men zo’n acht uur in de weer was op het werk, ooit een modieuze lamp zou zijn voor in de woonkamer. Dat is toch echt het geval. Fabriekslampen zijn ín.

Het grappige is eigenlijk dat de fabrieken zijn gemoderniseerd, de objecten in het interieur werden als ouderwets en uit de tijd afgedaan, maar nu vinden die spullen opeens een toepassing in een hele andere hoek.

Waar past een industriële lamp

Uiteraard hangt of plaatst men daar industriële lampen, waar ze opvallen. De kelder is dus niet de geschikte plek. De keuken of woonkamer zijn de ruimtes bij uitstek om dit soort lampen te gebruiken. De nadruk licht op stoer en zwaar uitgerust. Dus in de meeste gevallen is de fabriekslamp een soort tegenstelling van andere onderdelen van het interieur. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn ook andere onderdelen van het oude fabrieksinterieur die er heel aardig uitzien en die samen met de verlichting, in dezelfde stijl, een prachtig geheel vormen.