Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8924
De nieuwe lamp, led lampen
De nieuwe lamp, led lampen

Het zal niemand ontgaan zijn dat er wat gaande is in de verlichtingsbranche. Op de verlichtingswebsites en in de verlichtingszaken staat alles vol met led verlichting. Nu hebben veel mensen de overgang meegemaakt van de gloeilamp naar de spaarlamp en velen hebben dit niet als louter positief ervaren.

Van gloeilamp naar spaarlamp

De gloeilamp was lange tijd de favoriete lamp voor in huis. Men had TL-buizen, maar dat licht was voor veel mensen te kil en niet mooi genoeg voor bijvoorbeeld de woonkamer. TL-buizen kon men vinden in de garage en soms in de keuken, maar meestal was het op plaatsen waar men niet teveel geld wilde uitgeven voor verlichting en waar men wel graag de boel goed verlicht had.

De komst van de spaarlamp bracht de TL-buis in verkleinde vorm naar de woonkamer. De spaarlamp zat in het jasje van de gloeilamp, maar gaf volgens velen nog steeds geen fijn licht. De overheid moest de gloeilamp zelfs in de ban doen om de mensen op de spaarlamp te laten overstappen. De spaarlamp ging weliswaar langer mee en had een positieve bijdrage op het milieu, maar niet iedereen was er even enthousiast over.

De leds

Leds hebben de laatste jaren behoorlijk aan de weg getimmerd. Men heeft nu ook eindelijk witte leds die een prettig licht afgeven. Ook nu weer heeft de verlichtingsindustrie ervoor gezorgd dat de consument weinig hoeft mee te krijgen van de technologische veranderingen, door de leds wederom in het jasje van de gloeilamp te plaatsen, de led lampen.

Led lampen kunnen in alle typen lampen worden gebruikt of het nu een hanglamp, een wandlamp of een plafondlamp betreft. Deze nieuwe lampen komen ook in alle ‘warmtes’ die voorheen de gloeilamp zo geliefd maakte. Dat is waarschijnlijk de grote reden dat iedereen de led lamp accepteert. De andere voordelen zijn natuurlijk ook niet mis. De leds gaan langer mee dan gloei- en spaarlamp, verbruiken minder energie en hebben nog een handvol andere voordelen, zoals het feit dat ze niet zo warm worden. De voordelen zijn zowel goed voor de portemonnee als het milieu.

Lees Meer: http://hanglamp.blogspot.nl/2016/01/de-nieuwe-lamp-led-lampen.html