Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8955
De mooiste lampen voor sfeerverlichting zijn
De mooiste lampen voor sfeerverlichting zijn

De mooiste lampen voor sfeerverlichting zijn hanglampen

Sfeerverlichting is in de mode. De tijd dat lampen er enkel waren voor het geven van licht is al lang verleden tijd. Er zijn zoveel mogelijkheden om sfeerverlichting te creëren tegenwoordig, dat veel mensen niet meer precies weten met welk type verlichting men dit kan bereiken.

Kaarsen en windlichten

De ultieme sfeerverlichting komt van het vlammetje. Het is een beetje tegenstrijdig wat mensen mooi vinden. Van de verlichtingsbranche verwacht men een continue lichtbron. Maar mensen schijnen dus, als het gaat om sfeerverlichting, de voorkeur te hebben voor het vlammetje dat dus praktisch nooit een continue lichtsterkte heeft. Enfin, windlichten en kaarsen staan dus bovenaan op het lijstje van sfeerverlichting.

Wandlampen en spots

De wandlampen van tegenwoordig zijn niet meer de lampjes met een kapje van vroeger. Die zullen er hier en daar best nog wel zijn, maar de moderne consument heeft een heel andere gedachte bij de wandlamp. De wandlamp van tegenwoordig is een kunstobject op zich. Er is verlichting genoeg te koop, maar om de kale muur wat op te frissen is een moderne wandlamp een ideaal hulpmiddel. Het schaarse licht wat de lamp over de muur verspreidt is prachtige sfeerverlichting.

Wilt u meer directe sfeerverlichting aan de muur, bijvoorbeeld om een poster of schilderij in het licht te zetten, dan kunt u het beste kiezen voor spotjes. Dit kunnen spotjes zijn die aan het plafond hangen of spotjes aan een staande lamp.

De koning van de sfeerverlichting in de woonkamer

De mooiste sfeerverlichting van elektrische lampen, komt van de hanglamp. Hanglampen zijn anders dan de andere lampsoorten en ook het kopen van een hanglamp heeft meer voeten in aarde dan het kopen van bijvoorbeeld een plafondlamp. De hangende lampen zijn sfeerbepalende lampen. Door er een dimmer op aan te sluiten kunt u de strekte van de verlichting aan uw stemming aanpassen. Het komt heel nauw met de vormgeving van zo’n lamp, want het interieur en de stijl van het interieur wordt rondom de hanglamp opgebouwd. Kiest u voor een kroonluchter, dan kiest u voor klassiek of modern, kiest u een landelijke hanglamp, dan kiest u voor een landelijk interieur. Maar in ieder geval creëert u zo de sfeer die u wilt en de sfeerverlichting hangt er dan al. Kortom, kies voor hanglampen passend bij uw smaak en interieurstijl en creëer een warme sfeer.