Free Websites at Nation2.com


Total Visits: 8952
Beter een kroonluchter of plafondlampen?
Beter een kroonluchter of plafondlampen?

De juiste lamp op de juiste plek, dat is waar een lichtplan voor bedoeld is. Verlichting is niet zomaar iets. Het is het spel van verschillende lampen, lichtbronnen en de schaduwen als gevolg daarvan. Daarom is het verstandig om een lichtplan te maken voordat u met het echte inrichten begint.

 

De nieuwe woning

Het is een hele belevenis als u een nieuwe woning heeft of als er eentje in aanbouw is. Dromen worden werkelijkheid. Nu kan moeder de vrouw eindelijk haar binnentuin hebben en vader z’n hobbyruimte. Over de stijl van de inrichting bent u het voor het merendeel eens.

Toch is het verstandig om over de inrichting van de woonkamer, de hal en de keuken een beetje langer na te denken. De hal is het visitekaartje. De woonkamer en de keuken zijn echte leefruimtes en u spendeert daar aardig wat tijd.

 

Verlichting

Verlichting is een niet onbelangrijke factor met betrekking tot de inrichting. U kunt de stijl duidelijk voor ogen hebben en bijpassende lampen zijn zo gevonden, maar een lichtplan is meer dan dat.

 

Type lampen

Het nieuwe huis heeft een grote hal. U bent het er allemaal over eens dat de inrichting klassiek moet zijn. Kapstok, spiegel en Perzisch tapijt zijn al voorhanden. In de hal heeft u een redelijk hoog plafond. Een gepaste kroonluchter heeft u al in de verlichtingszaak zien hangen en als deze niet te laag komt te hangen, dan kunnen alle gasten er veilig onderdoor lopen. Eerst was nog sprake van een plafondlamp in plaats van de kroonluchter, maar die kroon die maakt de hal een juweeltje. De verlichtingsadviseur kwam tevens met een lamp die meer breed is dan hoog.

 

Nu mondt de hal uit in een gangetje van drie meter en ook dat heeft verlichting nodig. De verlichtingsadviseur kwam met wandlampen op de proppen, maar die maakten het gangetje wel erg smal. Uiteindelijk werden het dus plafondlampen, ook kroonluchters, die een eenheid vormen met het grote broertje in de hal. Plafondlampen maken de gang breder en aangezien het plafond in de gang lager is dan in het eerste gedeelte van de hal, stoot u zo het hoofd niet.